Inredningsblogg där jag visar min tolkning av vit inredning.
Jag kommer även att dela med mig av gamla samt nya favoritrecept!

Välkommen att inspireras!



söndag 1 augusti 2010

Kakformar

Åhlen´s inköpen får avsluta mina hem och inredningsfynd från vår semester i Rättvik.

Små pepparkaksformar på REA och en roskakform.



Jag har sett på någon blogg där de använt rosformen och tycker det blir så fint när man pudrar över lite florsocker.



Hittade denna bild på google.

Gruvgatan 13

I lördags blev det en dagstur till Gruvgatan 13 i Falun (http://www.gruvgatan13.se/). Vilken otroligt mysig och STOR butik det var! Jag hoppades på att de skulle ha kvar sådana smarta zinklådor som man kunde ha fjärrkontroller i, men de var slut. De hade gått åt som smör...

Jag passade på att Kikade igenom REA-bordet och fyndade då dessa vackra saker.



Jag kunde inte motstå att köpa tofflorna. Tänkte ha dem på jobbet. Det känns faktiskt lite bättre att åka till jobbet nu när man får ha dessa på fötterna.



Bytte ut bandet som var innan till den smala spetsen som man knyter över foten. Jag köpte även ett vitt sidenband som man kan ha någon gång. Det kan ju vara roligt att variera sig...

Loppis bakom OK

Jag läste i en tidning att det skulle vara loppis bakom OK i Rättvik och självfallet åkte vi dit och tittade.



Ut kom vi med den gamla flätade korgen, en silverbricka och sex vita fat som kommer att tjänstgöra under mina målade terrakottakrukor.

Erikshjälpen

I Rättvik finns Erikshjälpen. Där fyndade jag denna golvlampa.




Jag tror faktiskt jag kommer att låta lampskärmen vara som den är och bara måla själva lampfoten.





Jag fyndade också dessa glasburkar för 5:- styck. Dessa kommer jag fylla med sill till jul. Börjar faktiskt längta lite till dess...

Furutorp

I Rättvik har de en lantlig inredningsbutik som heter Furutorp (http://livetpafurutorp.blogspot.com/). Där finns det en hel del fina saker. Jag köpte denna rostiga korg.



Vi får se var den hamnar så småningom och vad jag ska fylla den med!?

EmmaBoden

På väg till Rättvik stannade vi till på Emmaboden som är en loppis vid Korsnäsrondellen i Falun. Där lämnar personer in saker som de vill sälja och mot en avgift arbetar personer där och tar betalt för sakerna. Det fanns mycket fint där men eftersom vi saknade kontanter lyckades vi bara skrapa ihop mynt till följande; en sliten bibel, en gaffel och en kniv.





Jag kommer garanterat stanna till där vid fler tillfällen om de har öppet när man har vägarna förbi. Då ska jag ha mer kontanter med mig.

Borta bra men hemma bäst!

Hej igen!
Nu är vi åter hemma efter en veckas semester i husvagn i Rättvik. Jag måste erkänna att det är rätt skönt att vara hemma igen, men lite ångest har jag över att börja jobba igen i morgon. Det har varit riktigt skönt att vara hemma ett tag. Jag tror även katterna är glada att vi är hemma och kan busa med dem. Doris ligger här tätt brevid medan jag skriver.

Rättviksveckan har i alla fall varit toppen! Vi har ätit och druckit gott och gjort dagsturer runt om i Dalarna. Det enda som jag saknat denna vecka var sol! Solen lös med sin frånvaro utom en dag så färgen man fått tidigare i sommar har redan börjat blekna.

Jag kommer nu visa mina loppis och inredningsfynd jag gjort i kommande inlägg.