De bjöds även på småkakorna som jag bakat tidigare.
Receptet på cheescaken hittade jag på cheescake.nu.
Klassisk, fryst cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver:
* 4 st ägg
* 2 dl strösocker
* 400 g philadelphiaost
* 2 tsk vaniljsocker
* 4 dl vispgrädde
* 6 st digestivekex
Gör så här
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Jag gjorde halva satsen och gjorde dem i portionsskålar. Sedan toppade jag cheescaken med jordgubbar som jag skurit i bitar och rörda i lite socker för att de skulle bli lite saftiga.
Resultatet blev otroligt bra, och det smakade så gott!
Och det var supergott...Hendrik orkade inte allt..så..jag åt upp det med :)
SvaraRaderaBra recept :)
SvaraRaderaHåkan