Ingredienser:
* 3 stjälkar rabarber
* 2 msk potatismjöl
* 0,75 dl strösocker
* ev. 1 tsk malen kanel
Blanda ordning ingredienserna i en bunke och häll dem i en smord ungsfast form.
Smuldeg:
* 3,5 dl vetemjöl
* 1 dl kokosflingor
* 1 dl strösocker
* 150 g smör eller margarin
Blanda ordning ingredienserna i en bunke och strö sedan smuldegen över rabarberna i den ungsfasta formen.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
Jag gjorde dubbel sats av smuldegen och hade nog i mer rabarber än det som stod i receptet eftersom jag hade en rätt stor form. Sedan hade jag inte i potatismjöl och inte så mycket socker, men det hade nog behövts för pajen blev väldigt sur och blöt.
Nästa gång ska jag följa receptet.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck!
Det värmer.
Kramar från Emelie