Inredningsblogg där jag visar min tolkning av vit inredning.
Jag kommer även att dela med mig av gamla samt nya favoritrecept!

Välkommen att inspireras!



söndag 25 juli 2010

Cheescaka med med jordgubbstopping

Jag bjöd svärmor och hennes sambo på cheescake med jordgubbstopping till efterrätt.
De bjöds även på småkakorna som jag bakat tidigare.

Receptet på cheescaken hittade jag på cheescake.nu.

Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver:

* 4 st ägg
* 2 dl strösocker
* 400 g philadelphiaost
* 2 tsk vaniljsocker
* 4 dl vispgrädde
* 6 st digestivekex

Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.


Jag gjorde halva satsen och gjorde dem i portionsskålar. Sedan toppade jag cheescaken med jordgubbar som jag skurit i bitar och rörda i lite socker för att de skulle bli lite saftiga.



Resultatet blev otroligt bra, och det smakade så gott!

Svärmor på besök

Igår lördag var svärmor och hennes sambo hem till oss på mat och filmkväll.
Jättemysigt var det. De hade även med sig fina presenter. Som jag nämnt tidigare, jag har fått så otroligt fina presenter och sådant fint firande i år.




Dukade inne med blad och blåklint från mitt lilla land.





Måste visa mina fina presenter som jag fick.

En söt nåldyna med nålar.




Vit tvål.



Tyckte den passade så fint i badrummet på min lilla silverbricka.


Fick även lite annat smått och gott samt ett presentkort på en butik i Gävle som heter Uthuset i stan. Jätte tack för de fina presenterna och den trevliga kvällen!

Grillkväll med vänner

I fredags kom ett par hem på grillkväll. Det är något visst med parmiddagar. Jättetrevligt var det och de stannade kvar över natten.

Min dukning där jag använde de blommor som var minst vissen från den vackra buketten jag fick när jag blev firad. Jag klippte även av en bit vildvin, eller någon klängväxt som växer på baksidan. Lite färg tyckte jag piffade upp det tråkiga vita plastbordet.






Ser ni boken i bokhyllan? Den fina boken fick jag! Otroligt lockande recept som måste testat framöver, och bilderna är tagna i gammeldags miljö med vackert porslin och zinkformar. Tusen tack!


Teét som står brevid fick jag av min svärmor och hennes sambo. Fler presenter som jag fick av dem ser ni i nästa inlägg.

Hudikvisit

I torsdags var jag och Hendrik till Hudiksvall för att hälsa på min mormor och morfar.
När man kommer dit får man massa godsaker. Vi åt bland annat morfars hemmarökta egenfångade fisk och kokt färskpotatis med romsås och sallad i deras lusthus med utsikt över havet. Helt underbart läge de har!

Vi åkte även ut för att titta på bilar på olika bilfirmor och självklart en liten loppisrunda. Det blev ingen bil men två loppisfynd, två lampfötter som jag målade vit när jag kom hem. Vi stannade även till på en affär som heter Albert & Herbert som har massa olika prylar till bra pris. Där köpte jag två kuddfodral med vitt monogram och två lampslöjor med vitt monogram.

Lampslöjan på en lampfot som jag fyndade. De står i ett varsit fönster i matdelen.




Vackert monogram.




Kuddarna hamnade i en varsin fotölj.




Vitt monogram





Jag köpte även denna bild av jungfru Maria på Albert & Herbert.

Våffeljärninvigning

När jag fyllde år fick jag ett våffeljärn av min pappa och hans sambo. Jag hade önskat mig ett som man kan grädda två våfflor åt gången. Tänkte att det även kan vara bra att ha om det kommer oväntat besök och man har tomt i frysen.



Våfflorna blev riktigt bra måste jag säga, fast jag gjorde efter recept och inte med pulver.
Toppade den första våfflan med skurna jordgubbar och grädde, men måste erkänna att de var godare att äta dem med grädde och mormors hemmagjorda vildhallonsylt! Ingen sylt är godare än den!

Receptet jag använde mig av hittade jag på nätet på receptbloggen. Smeten innehöll inga ägg. Jag gjorde 1,5 sats.

6 - 8 våfflor

* 3 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 4 dl mjölk
* 100 g smält smör
* sylt och vispad grädde som tillbehör

onsdag 21 juli 2010

Smart!

Har ni sett en sådan smart lösning?!



Vill också ha en zinkask med vitt monogram! Skulle kanske behöva två?



Såg den precis på Anettes blogg Lantlif.
Rekomenderar den bloggen starkt för övrigt. Mer om asken står där.

söndag 18 juli 2010

Pottskåp och pigtittare

Har man världens bästa mormor och morfar eller?!

Detta vackra pottskåp fick jag av dem. Hon har målat det och satt i ett gammalt tvättfat som var lagat. Otroligt fint.







Tyckte det var fint att ha locket öppet.



Det gamla lagade tvättfatet. Nu ska jag börja leta efter en vit kanna på loppis och ställa brevid!


Jag måste få tummen ur... och måla sängen, stolen och byrån. Borde även sätta upp lister och ta bort målafärgen från golvet.



Jag fick även den fina pigtittaren av dem.









Ser ni den lilla lavendelkudden som hon sytt med mitt monogram. Otroligt fint, och det luktar så gott!

Måste berätta att min mormor även har denna vita stil, långt före innan det blev så poppis. De bor vid havet med lusthus mm. Ska visa någon bild därifrån när jag får tillåtelse av henne. Som sagt om jag har det fint hemma har hon det finare!

Tack snälla ni för de fina presenterna!

Blommor

Dessa vackra blommor fick jag igår!


Vackra vita rosor och vit sommarslöja från mitt land.





Vacker bukett






Orkidé








Rosa ros

25års kalas!

I går, lördag, bjöd jag hem "släkten" som ville fira att jag fyllt 25 på kafferep.
Jag hade bakat sju sorter, chokladbollar, brysselkex, drömmar, hallongrottor, bullar, rabarberrutor och självklart den givna jordgubbstårtan. Tog aldrig några bilder på min dukning (jag hade inte fått en kamera då!) men det kanske blir ett arrangerat kort lite senare. Jag tror att det väl smakade i alla fall, även om det blev mycket över. Det ska jag bjuda tjejerna på ikväll.

Måste nämna några av mina presenter som jag fått. Jag fick ju som sagt en ny digitalkamera eftersom androidmobilen som jag fick av Hendrik i födelsedagspresent inte hade en sådan bra inbyggd kamera.


Hendrik premiär tog ett kort på mig i morse. Inte så vackert men det bjuder jag på.



Den osminkade verkligheten kanske?


Sedan fick jag presentkort på en blomsterhandel, där jag ska köpa bärbuskar, ett dubbelt våffeljärn, ångrengörare, halsband, vin mm. Blommorna och presenterna från mormor visar jag i egna inlägg.

Jag är så otroligt nöjd med mina presenter och firningar över huvud taget. Jättetrevligt igår med alla släktingar och väldigt trevlig kväll med tjejerna och sedan ska vi inte glömma min riktiga födelsedag. Jag och Hendrik firade den i Tallin. Strålande sol och massor av mys! Kan inte ha haft ett bättre 25års firande!

Madonna och tvål

Titta på golvet!



Denna vackra Madonna fick jag av tjejerna på min 25årsfest som jag hade i fredags.
Den hade sin givna plats framför orgeln!



Jag fick även en tvål som var vackert inslaget.




Presenterna hade de köpt hos Madame Nyberg i Valbo. Jag och en av tjejerna hade varit in i butiken innan så jag hade gett henne lite förslag på vad jag önskade mig. Man får ju inte vara dum! :) Kan som sagt varmt rekommendera denna butik. Hon har så otroligt mycket vackert!


Tusen tack för de fina presenterna! Hade en väldigt trevlig kväll! Kramar till er alla!

Kreativ med tårtpapper

Jag tycker att det är så roligt att pysslar så jag försöker ta ideér av olika bloggar. Just nu gjorde jag tavlor som jag dekorerat med lite tårtpapper. Tycker faktiskt att det blev bra. Det får duga i alla fall tills jag hittat på något mer antikt att pryda mina fönster med.






Inspirerad av det kungliga bröllopet, så jag ville också ha ett gemensamt monogram för mig och Hendrik.

Gammeldagsa rullgardiner

Äntligen har jag sytt klart och hängt upp de gammeldagsa rullgardinerna som jag sytt av gamla lakan som jag budat på genom Tradera. Det var två underlakan, två överlakan och två örngott.


I soffhörnan tog jag underlakanen, de utan spets.






Soffan pryds av de vackra örngotten.




I matdelen hängde jag upp de med spets.





Tittar man noga ser man att det är lika monogram broderat på dem.


Jag måste även slå ett slag för klorin. När jag fick hem lakanen var de rätt gula, men efter de legat och dragit en stund i klorin och sedan tvättad med Vanish var de som nya!

Örngott med monogram

Hej igen. Det var inte igår som jag uppdaterade bloggen, men som sagt det är sommar och jag har ledigt så det går på halvfart här hemma. Jag har nog tagit en liten inredningssemester.



Kuddarna på sängen har i alla fall kommit på plats. Jag väntar fortfarande på att vi ska hämta hem dörren som ska bli vår sänggavel. Förhoppningsvis kan vi hämta hem den nu när både jag och Hendrik är ledig.



Lika monogram och spets som gardinerna.

fredag 2 juli 2010

No 5



Detta rostiga gamla strykjärn hittade jag på Biståndsgruppen i Valbo för en billig penning. Den ska pryda min tvättstuga när vi rustat den, eller gjort den mer praktisk.
Tvättstugan står dock inte först i att göra listan men så småningom så. Jag kunde i alla fall inte låta bli att köpa det.




Vackert rostig och sliten av tidens gång.




No 5




I morgon är det loppis i Jernvallen så man måste väl dit och se om det finns några fynd som väntar på att få flytta in i vår vita sockerbit!

Gör om gör rätt.

Nu är jag i alla fall riktigt nöjd med mina nya sovrumsgardiner efter jag sytt om fållen. Det blev precis som jag tänkt mig. Man kan göra mycket med gamla lakan.



Det var väldigt svårt att ta bilder på dem från håll eftersom min mobilkamera inte är väldens bästa samt att det blir mottljus.



Jag köpte färdiga smala vita bommulsband som jag sydde fast.


Här är en bild på den vackra spetsen och monogramet.





Lakanen som jag ska använda till vardagsrummet har jag blekt i klorin och ligger nu i tvättmaskinen. De kommer jag sy gameldagsa rullgardiner av i helgen. Jag hoppas att de också blir som jag tänkt mig, i alla fall bättre än mina spetsgardiner...