Inredningsblogg där jag visar min tolkning av vit inredning.
Jag kommer även att dela med mig av gamla samt nya favoritrecept!

Välkommen att inspireras!



tisdag 27 april 2010

Fyndat utemöbler på Blocket!



Jag är så nöjd och i morgon ska Hendrik köpa hem färg till dem.

söndag 25 april 2010

Tävling!

Jag kan inte låta bli att vara med i dessa underbara tävlingar folk har i sina bloggar!



Gå in på hennes blogg http://lantlivinorregrd.blogspot.com och vara med i utlottningen!

Med blandade känslor...




...bröt jag av den första blommande pelargonstängeln från min pelargon som jag haft sedan jag flyttade till lägenehten för många år sedan. Det bevisar att pelargoner är mycket tåliga blommor som kan torka ut imellanåt samt inte så kräsen på att bli omplanterade. Jag har aldrig bytt jord åt den och ändå har den hållit sig grön och fin. Nu tänkte jag att det ska bli ordning och reda så jag ska fort jag bloggar klart plantera om den.



Burkarna jag köpte på Lagerhouse har jag fyllt med mjöl och socker. Man kan lura sig på att de ser så stora ut, men ändå får man inte i ett helt mjöl eller sockerpaket i dem.



Murgrönan jag hade i fönstret i kontoret fick jag lov att flytta. Det blir alldeles för varmt så att bladen blir brända. Jag har även fått flytta bort min hjärtan på tråd och fredskalla ur ett fönster nedan. Nu måste jag försöka skaffa blommor som tål stark sol...pelargonen verkar trivas otroligt bra i alla fall.



"Hannibalhjälmen" Eller hur var det Cornelia?

torsdag 22 april 2010

Tävling!

Kunde inte låta bli att vara med i denna tävling!



Det är http://vittarvackert.blogspot.com/ som lottar ut fina priser.


Jag hittade även inspiration att slå in paket och piffa dem med tårtpapper. Jättefint! Sedan har hon slagit in med spets mm. Gå in på hennes blogg och inspireras.



Jag måste lära mig att länka...

Bloggar



Kan inte få nog av att surfa runt bland nya bloggar. Besökte bland annat http://angelnivitt.blogspot.com/. Hon hade varit så kreativ att hon sytt fast en gammal virkad duk på ett örngott. Superfint. Det måste jag göra någon gång. Först måste jag lämna in symaskinen på service...


En text som jag hittade på samma blogg.

En liten skyddsängel gick igenom ett mörkt rum, släckte sitt strålande ljussken och hängde upp sina vingar. Gav en öm puss på din kind och satte sig bredvid dig. Denna skyddsängel är med dig dag som natt så att ingen ska göra dig illa eller att inget hemskt ska hända dig.

Skyddsänglarna flyger ibland så högt att vi inte kan se dem, men de tittar ned på oss, var vi än befinner oss.


Så tankvärd...

onsdag 21 april 2010

Onsdag = Erikhjälpen har öppet!

Jag passade på att åka till Erikshjälpen idag efter jobbet. De har ju bara öppet på onsdagar och lördagar. Eftersom Hendrik jobbar några hundra meter därifrån åkte jag dit och fick en kopp kaffe innan. Det var intressant att se vad han gör om dagarna.



När man väl åker till Erikshjälpen är det svårt att inte hitta något att fynda. Idag fick två små silverljusstakar och en ängeltavla följa med hem, allt för futtiga 85kr.

Silverljusstakarna



Kan inte låta bli att köpa dem när de är så billiga!


En ängel som vakar över två små barn



Jättefin! (Tycker jag)

Luffartårta



Min nya favorit som går snabbt att göra, i alla fall om man har moster Huldas äppelskalare!

Ingredienser:
50 gr smör röres
1 ägg
2 kkp socker
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver
1 kkp mjölk
Stick ner äppelklyftor av 2-3 äpplen
strö kanel och socker över
i en bröad form typ sockerkaksform
200 grader



Serveras som den är eller med vaniljsås.

Smaskens!

söndag 18 april 2010

Tävlingshelg


Jag har inte hunnit pysslar något alls hemma i helgen. Det känns som jag bott i stallet. Jag har tävlat både lördag och söndag, totalt tre klasser, och efter att jag ridit har jag hjälpt till med tävlingen.

Något som jag har kommit fram till nu när jag läser på olika bloggar är att jag har missat att köpa nya Jeanne Dar'c Living Magasin No 3! Jag måste helt enkelt åka förbi Madame Nyberg och köpa hem ett nummer, kanske redan i morgon.

Den som har haft inredningtankar är min sambo, han har släpat hem två stycken... Jag kanske berättar mer om det i morgon!

onsdag 14 april 2010

Vår entré



Entrén kommer vi att rusta så småningom. Jag vill få dit ett räcke och fixa en snyggare trapp, men pelarna vill jag ha kvar.



Kom gärna med förslag hur man kan göra.



Krukorna inhandlades på Biltema.



Penseerna inhandlades på Bernö i Sandviken.
De är blå, oranga och gula, alltså tre olika sorter som jag blandat.

tisdag 13 april 2010

Lulus sänghimmel


Visst är den fin!
Tror jag kommer att använda mig av den här designen när vi ska börja rusta vårat sovrum, en sänghimmel med en krona ovanför och en småblommig fondtapet. Även väggordet var fint där på väggen... Sedan tycker jag att det blev lite mycket när hon i programet tapetserade en vit byrå med lika tapet som fondväggen och använda tyg med lika mönster till sänggaveln. Men smaken är som baken...
Det är ju det som är så roligt att man kan ta inspiration av andras design och sedan skapa om det till sitt eget.

måndag 12 april 2010

Målat terrakottablomkrukor



Igår när vi var till Bollnäs köpte jag två olika blommor och sex stycken tarrakottakrukor på Mobackes.
Denna "plättar i luften" får stå i en av krukorna så länge, men fort vi fått upp blombrädor i köket kommer krukorn att få stå där med pellargoner i. Jag tycker det är så fint. Den andra gröna växten jag köpte står ovanpå tallrikshyllan i den vita krukan med änglarna på.





Jag har även hängt upp två gamla kökshanddukar på tallrikshyllan som jag fick av mormor.


Jag blev inspirerad av min mormor som hade målat terrakottakrukor men tror att min färg täckte mycket mer för man ser knappt pänseldragen. Man borde kanske ha målat med mindre färg?



I morgon hoppas jag att Hendrik åker förbi Biltema på väg hem från jobbet och köper hem stora utekrukor. Vill köpa och sätta ut penséer på bron.

söndag 11 april 2010

Helgen som var

Soffan med nya kuddarna som inte syns!



I går, lördag, var mamma jag och lillebror till mormor och morfar i Hudiksvall. Ojoj vad fint hon har det. Hon har också den vita stilen där hon anväder sig av mycket blommor och loppisfynd. Knäppte lite bilder som jag ska spara och få inspiration av.

Vi var iväg på en loppis och självklar kunde jag inte låta bli att fynda. Köpte två örngott med brodderi.

Kudde 1


Kudde 2



Idag åkte jag och mamma till Bollnäs för att hälsa på killarna. De var där och ställde ut Olivja, och gissa vad?! Hon vann snyggast orginalbil! Killarna hade putsat som galningar. Grattis Janne och Olivja!



Ser ni priset?

Tävling!


Jag tävlar om detta vackra halsband på http://nordingarden.blogspot.com/.
Jag har inte lärt mig att länka på riktigt men hoppas att ni hittar dit!

torsdag 8 april 2010

Färg jag målat möbler med


Jag har fått en fråga om vad jag använder för färg när jag målar mina möbler och andra saker.
Som jag nämnde tidigare använde jag Flügger ISO Primer Spärrfärg (vit) när jag målade skåpen sist. Det ska spärra för att träet inte ska släppa ifrån sig färg. Annars har jag använt Beckers snickerislip (vit) när jag grundat tidigare saker.

Som täckfärg har jag använt Flügger Interior High Finish kulör S0300-N när jag målat riktigt vitt och Beckers Snickerifinish 40 kulör S0502-Y när jag målat brytet vitt.
De flesta möbler och saker i huset är målat med den riktigt vita färgen. Det är bara spåpet, tallrikshyllan, bordet och stolarna i köket som är målat med den brytna färgen.

Kökssoffan och skåpet i hallen har jag bara grundat en gång med Beckers snickerislip.

Sedan finns det säkert andra märken och färgsorter som är minst lika bra som de jag använder. Man ska nog höra med sin färgaffär vad de rekomenderar, det är ju ändå de som är utbildade på färg!

Mer krokar...



Hendrik har skruvat upp krokar under tallrikshyllan så att jag kan hänga koppar där. Det fyller upp väggen lite extra också.




Hittade på Hendriks släktings gamla skedar som placerades i en glasburk i tallrikshyllan.
Det är så roligt att piffa!

Antika krokar



Äntligen har vi hittat krokar så att gästerna har någonstans att hänga sina ytterkläder när de kommer på besök. Jag hade tänkt att man kunde hänga dem inne i skåpet, men som gäst öppnar man kanske inte dörrar hur som helst.



Hittade dem när vi var in på Ambiance i Stockholm. Precis sådana krokar jag hade sett framför mig. Jag hade först tänkt att spaya dem vit, men tror att jag ångrat mig när de väl kom upp på plats.



Även skylten är inhandlad i Stockholm.

onsdag 7 april 2010

Vackra vita skåp



Äntligen har jag målat klart skåpen och de står på plats. Jag är så nöjd med resultatet! Tycker det blev så himla fint. Skåpen passade verkligen in i rummet.



Ett av mina "fynd" från Stockholm, duken.





Skåpet som står under TV-n i vardagsrummet.



Det blev sådan skillnad motför den andra TV-bänken som stod där innan.



Vad tycks om mina vackra vita skåp?

Gästrummet färdigmålat!



Nu är väggarna målad och sängen på plats!
Tur att jag har väldens bästa sambo som fixade klart allt igår kväll. Jag ville få i ordning rummet tills idag när mina arbetskollegor kom hem till mig för en planeringsförmiddag. Han dammsög även hela huset medan jag sprang runt och piffade. Något som jag bidrog med till rummet var att byta tyget på elementskyddet. Faktiskt en smart sak så man slipper se det fula elementet bakom.
Jag hann dock inte få klart gardinerna till rummet som jag hade tänkt. Det får bli en annan dag. Sängen och stolen ska få på sig lite färg också, men som sagt det får också bli en annan dag.



Lampslöjan på lampfoten som jag målade här om dagen.

måndag 5 april 2010

Lampslöja till kontoret



Medan jag väntade på Hendrik som fixde med sin bil i garaget passade jag på att sy en till lamslöja till kontoret. Det har ju varit så tomt i det fönstret och då kom jag på att jag hade en lampfot från IKEA stående i ett föråd. Den får duga så länge.



Det är ju det här som är så roligt med inredning att man kan förändra hela tiden!

Nya sovrumsgardiner



Nu har jag sytt till gardinerna till sovrummet. Självklart tänkte jag fel så att de blev några centimeter för korta. Så himla trist, men orkar inte sy om dem just nu. Hendriks kommentar var att det är väl inte så många som ska in i vårat sovrum, men bara vetskapen stör ju en själv som vet om det...



Medan jag ändå var i farten i morse sydde jag en lampslöja som ska vara i gärstrummet. Hade en gammal lampfot som fick på sig ett lager vit färg. Resultatet kommer.



Visst får man en sommarkänska av min nya kudde? Den ska också ligga på sängen i gästrummet hade jag tänk. Måste in en sväng på IKEA idag och leta efter ett vitt överkast till sängen och några prydnadskuddar. Vill ha så mycket klart som möjligt till mina arbetskamrater kommer hem på onsdag!

söndag 4 april 2010

HM Home och Ambiance

Vi har faktiskt inte bara käkat under resan. Det har shoppat en massa också, både kläder och inredningsprylar.
Var bland annat in på HM Home och köpte den lilla rosa kudden med rosor som är nere i hörnet av bilden. Tror den kommer bli riktigt fin på sängen i gästrummet.



Vi var även till den fina butiken Ambiance (http://www.ambiance.se/index.php) Där köpte jag bland annat krokar till skåpet i hallen. Sedan hittade vi lite inredningsprylar i en affär på Gamla stan. Fler bilder på sakerna kommer när jag fått mer i ordning här hemma. För tillfället är det lite kaos. Nu ska jag byta om och måla sista lagret på skåpen nere i vardagsrummet. Ska blir så skönt att få klart dem. Skulle det lysa igenom lite orange nu efter denna gång får det faktiskt vara så... i alla fall som det känns nu.

Borta bra...

men hemma bäst...
Har verkligen haft det toppen i Stockholm.
Fick ett fint rum. Badrummet var verkligen jättehärligt.



Konstigt att badrum är så viktiga hur man tycker att standarden är...



Det var även härligt att man fick en morgonrock. Den hade vi på oss när vi gick ner till poolen och bastun. Jätteskönt var det att koppla av efter en dags shopping där.



I Fredags satte vi oss och åt en sen lunch på ett fik där man hade utsikt över övergångsstället mitt på Drottninggatan. Vi har verkligen haft ett riktigt varmt vårväder! Även under resten av resan har vi kunnat sitta ute och käkat.